Wat houdt gastouderopvang in?

Werkwijze

De opvang van uw kind (eren) vindt bij de gastouder thuis plaats of bij de ouders van de kinderen die opgevangen moeten worden. Een gastouder heeft minimaal MBO 2 en Kinder ehbo.

In het totaal mag een gastouder 6 kinderen opvangen als zij er ook kinderen boven de 4 jaar bij opvangt. Vangt zij kinderen tot 4 jaar op dan mag zij maximaal 5 kinderen opvangen.

Als de gastouder zelf kinderen onder de 10 jaar heeft, tellen deze mee in het berekenen van het kinderaantal.

De opvang is huiselijk en meestal met kinderen van verschillende leeftijden. Hierdoor leren kinderen ook op kleine schaal met elkaar om te gaan.

Het gastouderbureau waarbij de gastouder en vraagouder (dit zijn de ouders van de op te vangen kinderen) zijn aangesloten doet 2x per jaar een risico inventarisatie bij de gastouder thuis als daar de opvang plaats vindt en anders bij de ouders thuis. Een risico inventarisatie houdt in dat er naar de veiligheid van het huis, het welbevinden van het kind wordt gekeken. De rookmelders worden gecontroleerd. Ook vindt er een paar keer per jaar een onverwachts bezoek van het gastouderbureau plaats om het 'vier-ogen principe' bij de gastouder uit te voeren.

De gastouder krijgt controle van de GGD en staat in het landelijk register van de kinderopvang geregistreerd. Zij houdt ook zelf haar kinder ehbo op peil door of jaarlijks of 1 keer in de twee jaar naar de herhalingscursus te gaan. De gastouder zorgt ook dat zij zichzelf ontwikkeld en op de hoogte blijft van de veranderingen in de kinderopvang

Een gastouder verzorgd de kinderen met veel liefde en aandacht en besteedt ook aandacht aan de ontwikkeling van de kinderen. Zij gaat met de kinderen naar buiten en doet dit op verantwoorde wijze.

De gastouder heeft een achterwacht voor eventuele noodopvang van de kinderen.

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

17.10 | 18:41

Leuk artikel in Kinderwijz ! Heb je het coachee spel gebruikt of Schatgravers?

...
18.02 | 19:23
heeft ontvangen 7
05.07 | 15:08
Activiteiten heeft ontvangen 2
06.05 | 23:07
Studie heeft ontvangen 2
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE