Methode Kiki

Kiki met de woordkaarten en overzichtskaart

Thema tafel feestdagen

Het methode programma Kiki is een manier om een kind te stimuleren en de gelegenheid te bieden zich te ontplooien op een speelse wijze.

Kiki is een beer die bij de opvang woont en samen met de kinderen allerlei avonturen beleeft. Kiki doet aan alles mee en wil veel weten en leren. Kiki kan een echt vriendje worden van uw kind en is een knuffel waar uw kind zich mee kan identificeren.

We werken met maandthema's en iedere maand is er weer een ander thema beschikbaar. Deze thema's zijn opgebouwd uit een inleiding, kern en afsluiting. Aan ieder thema zijn 8 activiteiten gekoppeld. Deze activiteiten bestaan onder meer uit: interactief voorlezen van boekjes passend bij het thema, aanleren van liedjes, spelletjes, dansjes, yoga, knutselwerkjes en rollenspellen. Voor iedere leeftijd is er wat voor handen.

Als ouder kunt u thuis ook aansluiten op de thema's door middel van een ouderbijlage, die kunt u maandelijks bij elk thema per mail toegezonden krijgen als u dat wilt. Zo weten de ouders ook een beetje waar hun kind bij 't Vlaggetje mee bezig is. Er staan tips in deze thema's waarmee u thuis ook mee kunt werken. Dit is voor een kind ook heel herkenbaar.U kunt op het magneetbord zien waar we mee bezig zijn. Daar hangt de overzichtskaart.

Kiki heeft in de opvang ook een eigen plekje. Er is vaak een thematafel voor Kiki passend bij het thema ( als dit past met de behoefte van de kinderen). Kiki heeft ook haar/zijn eigen spulletjes t.w. kleding, bedje, tandenborstel, badje. Kiki kan dagelijks door de kinderen 'gewassen' en aangekleed worden.

In de methode worden de ontwikkeling gebieden op speelse wijze gestimuleerd t.w.
- motorische ontwikkeling
- sociaal-, emotionele ontwikkeling
- spraak-, en taalontwikkeling
- rekenprikkels

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

17.10 | 18:41

Leuk artikel in Kinderwijz ! Heb je het coachee spel gebruikt of Schatgravers?

...
18.02 | 19:23
heeft ontvangen 7
05.07 | 15:08
Activiteiten heeft ontvangen 2
06.05 | 23:07
Studie heeft ontvangen 2
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE