Wie ben ik

Mijn naam is Daphne Swart-Bakkers en ik ben gehuwd met Rob Swart. Onze eigen kinderen zijn inmiddels uitgevlogen......

Kinderen hebben altijd mijn liefde en aandacht gekregen. Ik kan bijzonder genieten van hoe een kind reageert en het leven tegemoet lacht.....

Sinds 1995 ben ik werkzaam als gastouder en hebben al vele kinderen de sfeer, aandacht, liefde en respect mogen meemaken in mijn kinderopvang.

 Ik heb mijn SPW III diploma  in 2004 gehaald, waarbij ik naast de gastouderopvang ook stage heb gelopen op meerdere kinderdagverblijven. Ik ben HBO Kindercoach en KOMOP coach. Ik heb het diploma kinder-ehbo dat geldig is tot april 2019. Jaarlijks volg ik een opfriscursus en 1x in de twee jaar wordt het diploma verlengd.
Tevens bezit ik het diploma ' erkende VVE Kiki' gastouder.
Verdiepen in de kinderopvang, met name de gastouderopvang vind ik erg belangrijk. Ik volg op eigen initiatief vele workshops en trainingen. 
Gastouderopvang vind ik een waardevolle wijze van kinderopvang en om dit landelijk ook op een hoger niveau te krijgen, zet ik mij volledig in en ben daarvoor samen met collega's een beroepsorganisatie voor en van gastouders gestart, t.w. stichting Nysa.http://www.stichtingnysa.nl 
Ik geef ook Opvoedparty's, een mooie wijze van opvoedondersteuning, om samen met o.a. ouders, gastouders en andere opvoeders over opvoeden te praten en zo weer even bepaald te worden over hoe je met opvoedvragen om gaat en hier anderen weer mee te kunnen helpen.http://www.Opvoedparty-Berkhout.nl

Ik vind het als gastouder belangrijk om een goede relatie met ouders op te bouwen waarin ruimte is voor overleg over opvoeding, dagritme en voeding.
Wat wil ik bereiken met mijn gastouderopvang? Dat kinderen worden opgevangen in een liefdevolle open omgeving. Een omgeving waar ze graag zijn, zich thuis voelen, niet gepest worden en zichzelf kunnen zijn. Waar ze kunnen spelen met elkaar of alleen, kunnen leren en vrienden maken.
Ik vind het belangrijk dat iedereen gerespecteerd, geaccepteerd en gewaardeerd wordt.
Kinderen mogen boos zijn en ervaren hoe het is om het  ook weer te goed maken. Ze leren met hun eigen emoties om te gaan.
Mijn opvang is een aanvulling op de gezinsopvoeding en schept voor ouders mogelijkheden om werk en kinderen te combineren.


Als gastouder ben ik gecontroleerd door de GGD en  goedgekeurd.  Mijn naam vindt u terug in het LRK (landelijk register kinderopvang www.landelijkregisterkinderopvang.nl) nr. 175543239.
 Ik sta ook ingeschreven bij de KvK (Kamer van Koophandel www.kvk.nl) onder nr.17151151


Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

17.10 | 18:41

Leuk artikel in Kinderwijz ! Heb je het coachee spel gebruikt of Schatgravers?

...
18.02 | 19:23
heeft ontvangen 7
05.07 | 15:08
Activiteiten heeft ontvangen 2
06.05 | 23:07
Studie heeft ontvangen 2
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE